Terug naar onze website Beschikbaarheid en direct boeken
De Haut-Languedoc

De Haut-Languedoc

Natuur
Het regionaal natuurpark Haut-Languedoc, gelegen in het uiterste gedeelte van het Centraal Massief, op de grens van de departementen Tarn en Hérault is niet zo bekend. Maar dat is geheel onterecht.

Het is een prachtig natuurlijk erfgoed, ongerept en niet bedorven door massatoerisme. Met een grote biodiversiteit, een prachtige flora en fauna is het park een uitzonderlijk gebied. Zijn rijkdom komt ook uit zijn geschiedenis en tradities, want de mens vindt hier al duizenden jaren onderdak. Bossen, wijngaarden, struikgewassen, valleien, granietgebergten; het park biedt vele verschillende reliëfs, geuren en kleuren.

Het park is een kruising tussen drie klimatologische invloeden, die voor een brede variëteit aan landschappen zorgen. Is het in Riols iets te warm, dan kun je de bergen in, waar het vier à vijf graden koeler is. Is het in Riols net wat te fris, dan kun je naar de zee, waar het vier tot vijf graden warmer is.

Het park ligt in twee departementen: Tarn en Hérault. In de Hérault zijn er wijngaarden, valleien als die van Orb en la Mare, het bergmassief Caroux-Espinouse, bergkloven en mooie dorpjes zoals Roquebrun en Olargues. Te midden van deze weelderige natuur leven arenden, moeflons, otters, vleermuizen en nog vele andere diersoorten.


Met zo'n uiteenlopend aanbod van landschappen is dit park het gebied bij uitstek om activiteiten in de natuur te beoefenen. Ga eropuit over de wandelpaden, om te fietsen, wandelen of paardrijden over het groene pad Passa Païs. Of ga rotsklimmen, zwemmen maar ook watersporten in de meren of de rivieren, probeer een vis aan de haak te slaan in de Agout… 


Gastronomie
Een aantrekkelijk programma, dat helemaal compleet is met een kennismaking met de lokale vakkennis, zoals gastronomie. Proef al die lekkernijen op basis van kastanjes en honing, vis- of vleesgerechten. Of kaasplankjes met geuren die de smaakpapillen zullen stimuleren. Om je vingers bij af te likken. De kwaliteit van deze gerechten wordt gegarandeerd door het keurmerk 'Product uit het Regionaal natuurpark Haut-Languedoc', dat de nadruk legt op producten, gemaakt door lokale vakmensen. Ook mooi: het is hier ook allemaal goed betaalbaar. Plus dat de mensen in deze regio bijzonder vriendelijk zijn. Dat komt wellicht ook omdat het toerisme hier niet doorgeslagen is. 

Fietsen
De tuin van La Cerisaie grenst aan het voormalig spoorlijntje van Bédarieux naar Mazamet. Eind jaren zeventig is dit traject opgeheven en sinds 2010 omgebouwd tot een goed begaanbaar wandel- en fietspad van 80km! Over deze 'voie verte' kun je relatief gemakkelijk fietsen. De ene kant op naar Saint Pons (4 km) of ietsje verder naar de grotten Devèze in Courniou (9 km). Of de andere kant op: naar het mooie dorpje Olargues (15 km) dat in het lijstje staat van 'Les plus beaus villages de France' en fiets daar over de eeuwenoude Duivelsbrug. La Cerisaie ligt direct naast deze voie verte en is daarmee een ideale uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht van deze boeiende streek op de fiets.

Dus als je het idee had om je fiets mee op vakantie te nemen... Dat kan prima!  De fietsen kunnen in de garage (afgesloten) worden gestald. Gaat er geen fiets mee op vakantie? Geen probleem; Het is ook mogelijk om bij bij ons een fiets of mountainbike te huren.

Meer informatie?
Meer weten over vakantie in Frankrijk? Bekijk ook de Frankrijk-pagina van Reischeck voor meer informatie en tips!

Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag.

Gepubliceerd 05-12-2022 / Copyright © La Cerisaie