Terug naar onze website Beschikbaarheid en direct boeken
Themaweken & Arrangementen

Themaweken & Arrangementen

La Cerisaie biedt een aantal themaweken en arrangementen aan. Wil je iets meer dan alleen een fijn verblijf op La Cerisaie, dan hebben we onderstaande mogelijkheden.

 • Wijncursus Frankrijk / 2-9 september 2023
  Leer alles wat je wilt weten over Franse wijn: de geschiedenis, het proces, regio's, de druivesoorten etc. Onze docent Sander Salburg van Wines Unlimited is gediplomeerd wijndocent en neemt je mee in de geheimen van de Franse wijn. We bezoeken wijndomein Mas des Dames van de Nederlandse Lidewij van Wilgen. En natuurlijk gaan we proeven. Per cursusdeel zijn dat 8 wijnen. 
  De week is inclusief champagne-ontbijt op zondagochtend, vier diners met bijpassende wijnen en vijf lessen van ongeveer 2,5 uur. Natuurlijk is er ook tijd voor een wandeling of een middagje relaxen bij het zwembad. Klik hier voor het volledige programma.

 • Beeldhouwen / 9-15 september 2023
  Onder leiding van beeldend kunstenaar Maarten van Gorp ga je een week beeldhouwen met speksteen. Ben je beginner of al gevorderd, alles kan. Maarten helpt je op weg om in een week een mooi sculptuur te maken. De cursus wordt gegeven op het terrein van La Cerisaie. Wil je meer weten over dit arrangement, klik dan hier.

 • Schilderen / 18-22 september
  Schilderes Els Knockaert woont in het nabijgelegen dorpje Olargues. Els verzorgt in juni en september een tweedaagse cursus landschapsschilderen. Wil je je eerste penseelstreken zetten tijdens een onvergetelijke workshop? Of wil je jouw schildertechnieken verbeteren? Dan is deze cursus iets voor jou! Els geeft les aan zowel beginners als gevorderde schilders in groepjes van maximaal zes personen. Je maakt kennis met diverse technieken en materialen en leert zo (beter) te schetsen en schilderen. 
  Elke ochtend na het ontbijt ga je met verf en penseel in de weer, en is het de bedoeling dat je naar huis gaat met een mooi resultaat. 's Middags ben je vrij en schilder je lekker door, rust je uit bij het zwembad of maak je een mooie wandeling. Klik hier meer informatie.

 • Fiets of MTB-arrangement (te boeken op elk moment)
  La Cerisaie ligt in het prachtige provinciaal natuurpark Haut Languedoc. Voor mountain- bikers zijn er tal van mooie mountainbikeroutes in de Montaignes Noires te maken.
  Wie 'gewoon' wil fietsen: dat kan ook op de 'Passa Pais' of 'Voie Verte', het spoorweglijntje dat achter La Cerisaie langs loopt. La Cerisaie ligt ongeveer op de helft van het traject 'Bedarieux - Mazamet', dus je kunt twee kanten op met de fiets.
  Voor de Mountain-bikers: hier en hier kun je wat inspiratie opdoen.

  Het MTB- of fiets-arrangement bestaat uit
  - Welkomstdrankje bij aankomst op La Cerisaie;
  - 3 nachten in een kamer in het Maison (kamers op basis van beschikbaarheid), inclusief ontbijt;
  - 2 dagen huur van twee mountainbikes. De derde dag kun je lekker chillen aan het zwembad, of de omgeving op een andere manier kunt verkennen.
  - op 1 avond een driegangendiner inclusief een karafje witte of rode wijn & koffie/thee.
  - 2 lunchpakketjes voor de fietsdagen
  Prijs voor 2 personen: Kamer klassiek:  €385 (voor/naseizoen) - €415 (hoofdseizoen) 
  Prijs voor 2 personen: Kamer superieur: €425 (voor/naseizoen) - €455 (hoofdseizoen).

 • Motorarrangement
  La Cerisaie ligt in een mooi gebied waar het ook mooi motorrijden is. Klik hier voor een kaart met motorroutes.
  We beschikken over twee tourmotors: een Suzuki V-Strom en een BMW Classic K100. De motoren hebben in juli 2023 een onderhoudsbeurt gehad. De verhuur zal verlopen via 'Motoshare', zodat de verzekering goed geregeld is. Eventueel is ook een motorpak maat XL en maat M en schoenen (maat 42 en maat 43) te huur. Het is wel handig als je zelf een helm meeneemt.

  Het motor-arrangement bestaat uit:
  - Welkomstdrankje bij aankomst op La Cerisaie;
  - 3 nachten in een kamer in het Maison (kamers op basis van beschikbaarheid), inclusief ontbijt;
  - 2 dagen huur van twee motoren. De derde dag kun je lekker chillen aan het zwembad, of de omgeving op een andere manier kunt verkennen.
  - Op 1 avond een driegangendiner inclusief een karafje witte of rode wijn & koffie/thee.
  Prijs voor 2 personen: Kamer klassiek: €465 (voor/naseizoen) - €495 (hoofdseizoen)
  Prijs voor 2 personen: Kamer superieur: €535(voor/naseizoen) - €565 (hoofdseizoen).
  Optioneel: huur 2 motorpakken / schoenen: €25 pp.

 • Vrienden, collega's of familieweek / In overleg 
  Wil je met een groep vrienden, collega's of met je familie een week lang genieten op La Cerisaie en daar allemaal leuke dingen doen, zonder dat je te veel tijd wilt besteden aan het uitzoeken van een leuk programma, dan is deze week met een programma op maat een goede optie. Geen keuzestress wat je moet doen of waar je gaat eten. We bespreken gezamenlijk de wensen en zetten vervolgens een leuk programma in elkaar. Deze week is mogelijk voor groepen vanaf zes personen.

 • Afhuren heel La Cerisaie
  Ook is het ook mogelijk om heel Cerisaie af te huren. Bijvoorbeeld voor zo'n vrienden- of familieweek. Of voor een trouwpartij of andere gelegenheid. Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. Let wel: wij verblijven ook op La Cerisaie.

Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag.

Gepubliceerd 03-12-2022 / Copyright © La Cerisaie