Terug naar onze website Beschikbaarheid en direct boeken
Dagtrips

Dagtrips

De ideale ligging van La Cerisaie maakt het mogelijk om tal van verschillende uitstapjes te maken in de Languedoc. Zowel op het gebied van cultuur als natuur is er veel te beleven. Hieronder staat een greep uit de vele mogelijkheden.

Roquefort
Dagtrip Roquefort sur Soulzon. Een dagje vanuit Bédarieux met de auto of de trein naar Roquefort sur Soulzon waar een kijkje kan worden genomen in de grotten waar de bekende blauwschimmelkazen worden gemaakt. Let op, het is noodzakelijk om een vroege treinverbinding te nemen. De laatste drie km is per bus, maar kan ook prima te voet worden afgelegd.

Grotten
In de buurt van La Cerisaie liggen twee mooie grotten.

 • Dagtrip grotten Devèze in Courniou.
  Een bezoek aan de grotten Devèze in Courniou. Deze grotten zijn eind 1800 ontdekt bij de aanleg van het spoortraject van Bédarieux naar Mazamet. Het grottencomplex bestaat uit meerdere kamers. De grotten zijn dagelijks te bezoeken en behoren tot één van de mooiste van Zuid-Frankrijk. Een rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur.
 • Dagtrip grotten Gouffre de Cabrespine
  De Gouffre de Cabrespine, een van de mooiste grotten van Frankrijk. De temperatuur in de grotten is constant: slechts vijftien graden, zodat je ‘s zomers het beste een vest kunt aantrekken. U mag fotograferen en filmen. De parkeerplaats is gratis en er zijn mogelijkheden om iets te nuttigen. Er is tevens een souvenirwinkel en een informatiepunt. De grot is tussen 12.00 en 14.00 uur gesloten.

Zwemmen
Een dagje waterpret is altijd fijn. In de buurt zijn er verschillende mogelijkheden.

 • Als het wat koeler is in Riols, dan is het vaak een graad of vier à vijf warmer aan zee. Het is een uurtje rijden naar Valras-plage, waar een heerlijk en niet al te druk  strand met leuke strandtentjes wacht.
 • Als het warm is in Riols, dan is een dagtrip naar één van de grote meren van het Espinose gebergte een goed idee. De temperatuur is daar juist ongeveer vijf graden koeler. Het zijn indrukwekkende meren die door de bouw van stuwdammen zijn ontstaan. Op een aantal  plaatsen aan de oevers is het lekker poedelen. Hier en daar wordt een kano of zeilboot verhuurd. Door de hoge ligging van de meren is het zeker met heel warme dagen een aangename trip.
 • Het riviertje de Jaur biedt op verschillende plekken toegang en kun je lekker poedelen in het water.

Carcassonne

 • De oude Cité Carcassonne ligt negentig kilometer ten zuidwesten van Riols. De oude Cité is de best bewaarde vesting uit de vroege middeleeuwen. Het is een stad met een rijke geschiedenis en valt onder het UNESCO werelderfgoed. Beleef de tijd van Katharen, ridders en kruisvaarders. Hoewel de vesting wat toeristisch en een  commercieel karakter heeft, is een bezoek toch zeker de moeite waard.

Montpellier
Een dagje Montpellier is ook zeker aan te raden. De binnenstad heeft veel te bieden op cultureel gebied. Aan de rand van de stad is een groot park verrezen met tal van overdekte activiteiten voor jong en oud. Zoals lasergun, karting, wandklimmen of bowlen. Het maritiem aquarium is een aanrader, met een leuke ontdekkingstocht onder- en bovenwater en een grote diversiteit aan vissen, koraal en waterplanten.

Wijnhuizen
De vele wijnhuizen in de directe omgeving zijn zeker een bezoekje waard. In bijna alle gevallen word je als bezoeker van harte welkom geheten en krijg je een kijkje in de wijnwereld met natuurlijk op het eind een een proeverij. De route van Riols via Roquebrun en Berlou naar St. Chinian geeft een mooi beeld van de wijnwereld in de Hérault. Bezoek bijvoorbeeld het domein Terre des Dames van de Nederlandse Lidewij van Wilgen, of een paar andere mooie wijnhuizen in de AOP Saint Chinian of AOP Minervois.

Opgravingen
Oppidum d'Ensérune is van origine een Iberisch-Griekse stad die in de 6e eeuw voor Christus is ontstaan. Het ligt op een 118 meter hoge heuvel in een relatief vlak landschap tussen zee en bergen. Midden tussen alle opgravingen staat een museum waar alle opgegraven voorwerpen worden getoond. Naast de opgraving is het uitzicht meer dan de moeite waard. Met uitzicht op het Canal du Midi en een zeer markante cirkel in het landschap.

Canal du Midi
Dagtrip Canal du Midi. Een dagje varen op het Canal du Midi, is zeker aan te bevelen. Er zijn meerdere mogelijkheden en opstapplaatsen voor zowel een georganiseerde rondvaart als het huren van een boot(je) om op eigen gelegenheid dit bijzondere kanaal te ontdekken.

Abdijen
Er zijn verschillende mooie abdijen te bezoeken in de buurt van La Cerisaie

 • Abdij du Fontcaude nabij Cessenon en Abdij de Fontfroide nabij Narbonne. Beide abdijen hebben hun verhaal en nemen u mee in eigen historie.
 • Abdij de Fontfroide verzorgt bijna dagelijks rondleidingen door het klooster en de rozentuin.

Château de Cassan
Château de Cassan ligt op de route naar Pézenas, een kunstenaarsdorpje met leuke winkelstraatjes. Het chateau vindt zijn oorsprong al voor het begin van onze jaartelling. Door de eeuwen heeft het domein meerdere functies vervuld. Sinds 1953 staat het op de monumentenlijst en vanaf 1995 wordt het gerestaureerd en is het opengesteld voor publiek.

Acrobranche
Zeker voor de jeugd maar ook voor de jong volwassenen is dit een prachtig avontuur. Op een klein uurtje rijden van La Cerisaie, ligt midden in een bosgebied het activiteitenpark. Er zijn verschillende trajecten uitgezet via de toppen van de bomen van een relatief makkelijke klim tot stevig spannende afdalingen.

Sidobre
De Sidobre is een natuurlijk granietplateau van tien vierkante kilometers tussen Mazamet en Castres. Midden in het beboste gebied staat het informatiecentrum van de Sidobre. Verspreid over het gebied liggen enorme granieten rotsblokken om ontdekt te worden. Er is een uitkijktoren en natuurlijk mag een bezichtiging aan de 55 ton balancerende granietblok niet ontbreken.


Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag.

Gepubliceerd 29-12-2022 / Copyright © La Cerisaie