Terug naar onze website Beschikbaarheid en direct boeken
Vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden

Hoe laat kunnen we in- of uitchecken ?

Inchecken kan tussen 15.00 en 20.00 uur en uitchecken kan tussen 8.00 uur en 11.00 uur. Uiteraard proberen we flexibel met deze tijden om te gaan. We zouden het fijn vinden als je een dag van tevoren het tijdstip van in- of uitchecken even doorgeeft.

Is ontbijt inbegrepen en op welke tijden?

Als je logeert in het maison de maître is het ontbijt inbegrepen. Als je logeert in de gîtes, dan kun je gebruik maken van het ontbijtbuffet (€12,50 pp). Graag vooraf aangeven als je hier gebruik van wilt maken.  In principe is het ontbijt tussen 8.00 en 10.00 uur maar mocht je vroeg weg willen, dan kunnen we daar rekening mee houden.

Hoe bereiken we jullie?
AUTO
Onze Chambre d'hôtes is gemakkelijk met de auto te bereiken. Zie ook de tegel 'Contact & Bereikbaarheid'. Ons terrein heeft voldoende parkeerplek op het terrein. Voor de gasten die in gîtes verblijven zijn er achter (niet op het terrein, maar wel iets dichterbij) ook parkeerplekken. 

VLIEGEN
Vanuit Amsterdam vliegt KLM dagelijks naar Montpellier en Toulouse. Op het vliegveld kun je dan een auto huren (twee uur rijden). Ryanair vliegt in de zomermaanden iedere woensdag en zondag vanuit Weeze / Dusseldorf naar Béziers. Vanaf Béziers is het nog een uur naar Riols.

TREIN 
Met de trein kan ook:  Er gaan diverse treinen te boeken via de site van NS Internationaal. Vanuit Amsterdam gaat er een trein die er iets minder dan 9 uur over doet naar Beziers, voor iets meer dan €100. Boek wel drie maanden vooruit (en gratis te annuleren); je kunt er ook een alert instellen, zodat je tijdig een goedkoop kaartje kan kopen. Je kunt vlakbij het station van Beziers een auto huren. Vanaf Beziers is het nog drie kwartier naar Riols. Vanaf Montpellier 1.45 uur.

Waar kunnen we buiten zitten?
Ons terrein is 3.500 m2 groot; er zijn verschillende zitjes waar je heerlijk kunt relaxen. Rondom het zwembad staan ligbedden. De beide gîtes hebben daarnaast nog privé-balkons. Aan de achterkant van het maison hebben we een kleine zithoek en die zouden we graag voor ons zelf willen houden om zo nu en dan even uit te puffen.

Is het zwembad verwarmd?
Nee, het is een onverwarmd zwembad. In april en mei kan het daarom een beetje fris zijn. Maar in de zomer biedt het zwembad juist heerlijke afkoeling! Het zwembad ligt apart van het huis met ligstoelen rondom waar je privé kunt zonnebaden. 

Zijn kinderen welkom?
Van april t/m juni (met uitzondering van de meivakantie; 29 april tm 7 mei 2023) en in september heten we in de kamers en gîtes van La Cerisaie gasten vanaf 16 jaar welkom. Niet omdat we kinderen niet leuk vinden, maar omdat we andere gasten graag een rustige plek willen bieden. In juli en augustus zijn in de twee gîtes gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar én die kunnen zwemmen van harte welkom. Indien je het hele huis afhuurt, dan zijn kinderen meer dan welkom. We gaan er dan vanuit dat je ze wel zelf in de gaten houdt, oa vanwege het zwembad.

Zijn huisdieren welkom?
Omdat Roxy in het maison de maitre woont, zijn huisdieren daar niet toegestaan. In de gîtes wel, maar wel na overleg. We zouden het op prijs stellen als honden buiten op het terrein aangelijnd zijn. Als Roxy wil kennismaken met honden, dan kan ze zelf het initiatief nemen :).

Kunnen we het hele complex afhuren?
Ja, het hele complex is te huur (in voor- en naseizoen voor minimaal drie nachten, in de zomer minimaal voor één week), mits er nog geen andere gasten hebben geboekt. In overleg kunnen we alles verzorgen. Houdt er wel rekening mee dat we zelf ook op de chambre d'hôtes wonen. Ook feesten, partijen of bruiloften zijn mogelijk. In totaal (met hier en daar een extra bed op de kamers) kunnen er maximaal twintig mensen logeren.

Verzorgen jullie ook maaltijden?
We verzorgen dagelijks een uitgebreid ontbijt: koffie / thee met verse croissantjes en stokbrood van de lokale bakker, een eitje, divers broodbeleg, yoghurt, cruesli en fruit. Over het algemeen koken we drie keer per week een heerlijk driegangenmenu met zoveel mogelijk lokale producten. Op de dinsdag is het wat eenvoudig menu (Italiaans / pasta) en op donderdag en zaterdag is het wat uitgebreider. Het is dan eten 'wat de pot' schaft. 

Mogen we onze eigen etenswaar en drank gebruiken?

Op je eigen kamer of in de gîtes (met eigen keuken en koelkast, zitje en balkon) kan dat natuurlijk altijd. Daarnaast is het mogelijk om allerhande drankjes en versnaperingen te verkrijgen. Maar als je zelf eens een keer een bijzondere fles wijn hebt gekocht, of je drinkt bijvoorbeeld graag whisky (we verkopen geen sterke drank), dan is het prima om daar lekker van te genieten. Verder staat op alle kamers een waterkoker om zelf koffie en thee te maken. Wil je echter een espresso of cappuccino dan kun je die ook bij ons bestellen. In de gîtes doe je lekker helemaal waar je zelf zin in hebt.

Zijn er in het dorp ook restaurants en winkels?
In Riols is er een bakker en dit jaar zou er weer een slager komen. Maar verder zijn er geen winkels of restaurantjes. In Saint-Pons ( vier kilometer verderop) zijn er wel verschillende supermarkten en restaurantjes. Daar is ook een pinautomaat. In Olargues (een kwartiertje met de auto) zitten twee goede restaurants, waarvan er één in de Michelingids staat genoteerd.

Meer weten?
Heb je nog meer vragen, neem dan contact met ons op via info@cerisaie.nl 

Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag.

Gepubliceerd 26-12-2022 / Copyright © La Cerisaie