Terug naar onze website Beschikbaarheid en direct boeken
Vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden

Hoe laat kunnen we in- of uitchecken ?

Inchecken kan tussen 15.00 en 20.00 uur en uitchecken kan tussen 8.00 uur en 11.00 uur. Uiteraard proberen we flexibel met deze tijden om te gaan. Het is dan wel prettig als je dit even van tevoren met ons overlegd. Maar ook voor de andere gasten geldt: het zou fijn zijn als je van tevoren het tijdstip van inchecken even doorgeeft.
De dinsdag is onze vrije dag. Uitchecken kan dan tot 11.00 uur. Inchecken gaat dan meestal niet. Maar ook daar kan soms een mouw aan worden gepast; even overleggen met ons om te bespreken of het misschien toch kan.

Is ontbijt inbegrepen en op welke tijden?

Als je logeert in één van de vijf kamers van het maison de maître is het ontbijt inbegrepen bij de prijs. Als je logeert in de studio of in de gîtes, dan kun je gebruik maken van onze ontbijtservice (€12,50 pp). In principe is het ontbijt tussen 8.00 en 10.00 uur maar mocht je vroeg weg willen, dan kunnen we daar rekening mee houden.

Hoe bereiken we La Cerisaie?
AUTO
Onze chambre d'hôtes is gemakkelijk met de auto te bereiken. Zie ook de tegel 'Contact & Bereikbaarheid'. Ons terrein heeft voldoende parkeerplekken. Voor de gasten die in de gîtes verblijven zijn er achter (niet op) het terrein een aantal parkeerplekken. 

VLIEGEN
Vanuit Amsterdam vliegt KLM dagelijks naar Montpellier en Toulouse. Op het vliegveld kun je dan een auto huren (twee uur rijden). Ryanair vliegt in de zomermaanden iedere woensdag en zondag vanuit Weeze / Düsseldorf naar Béziers. Vanaf vliegveld Béziers  is het nog een uur rijden naar Riols.

TREIN 
Met de trein kan ook:  er gaan diverse treinen naar Béziers (te boeken via de site van NS Internationaal of de Franse variant: SNCF) . Vanuit Amsterdam gaat er een trein die er iets minder dan 9 uur over doet naar Béziers, voor iets meer dan €100. Boek wel drie maanden vooruit (en gratis te annuleren); je kunt er ook een alert instellen, zodat je tijdig een goedkoop kaartje kan kopen. Je kunt vlakbij het station van Béziers een auto huren. Vanaf het staion Béziers is het nog drie kwartier naar Riols (auto) of een uur met de bus (zie hieronder). Vanaf Montpellier duurt de rit iets van 1.45 uur.

BUS
Vanuit zowel Béziers als vanuit Montpellier gaat er enkele keren per dag een bus naar Saint-Pons. De bus uit / naar Montpellier stopt in Riols, de bus uit / naar Béziers stopt bij halte 'Martinet', bij de afslag naar Riols (2 km) en waar we je kunnen ophalen of naar toe kunnen brengen.

Waar kunnen we buiten zitten?
Ons terrein is 3.500 m2 groot; er zijn verschillende zitjes in de tuin waar je heerlijk kunt relaxen. Rondom het zwembad staan ligbedden, en er hangen twee hangmatten tussen de kersenbomen. De beide gîtes hebben daarnaast nog privé-balkons. Aan de achterkant van het maison hebben we een kleine zithoek en die zouden we graag voor ons zelf willen houden om zo nu en dan even uit te puffen.

Is het zwembad verwarmd?
Nee, het is een onverwarmd zwembad. In april, mei en aan het eind van september kan het water een beetje fris zijn. Maar in de zomer biedt het zwembad juist heerlijke afkoeling! Het zwembad ligt apart van het huis met ligstoelen rondom, waar je heerlijk kunt zonnebaden. 

Zijn kinderen welkom?
Van april t/m juni (met uitzondering van de meivakantie) en in september zijn op La Cerisaie gasten vanaf 16 jaar welkom. Niet omdat we kinderen niet leuk vinden, maar omdat we andere gasten graag een rustige plek willen bieden. In juli en augustus zijn in de twee gîtes gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar én die kunnen zwemmen van harte welkom. Indien je het hele huis afhuurt, dan zijn kinderen meer dan welkom. We gaan er dan vanuit dat je ze wel zelf in de gaten houdt, o.a. vanwege het zwembad.

Zijn huisdieren welkom?
In de twee gîtes zijn huisdieren welkom, maar wel na overleg; het hangt een beetje van de hond af. We stellen het op prijs als honden buiten op het terrein aangelijnd zijn. Voor honden geldt er een toeslag van €7,50,- per hond per dag.

Kunnen we het heel La Cerisaie afhuren?
Ja, het hele complex is te huur (voor minimaal één week), mits er nog geen andere gasten hebben geboekt. Ook feesten, partijen of bruiloften zijn mogelijk. In overleg kunnen we alles verzorgen. Houdt er wel rekening mee dat we zelf ook op de chambre d'hôtes wonen. In totaal (met hier en daar een extra opklapbed) kunnen er maximaal twintig mensen logeren.

Verzorgen jullie ook maaltijden?
We verzorgen dagelijks een uitgebreid ontbijt: koffie / thee met verse croissantjes en stokbrood van de lokale bakker, een eitje, divers broodbeleg, yoghurt, cruesli jus d'orange en fruitsalade. Over het algemeen koken we drie keer per week (zaterdag, maandag en donderdag) een heerlijk driegangenmenu met zoveel mogelijk lokale producten, en (vaak) met groenten in de hoofdrol. Met een table d'hôtes is het uitgangspunt 'eten wat de pot schaft'. We proberen met wensen en/of allergieën rekening te houden, maar dat lukt / kan niet altijd. Op de avonden dat we niet koken kunnen we (behalve op dinsdag) een kaas- en of charcuterieplankje verzorgen. Dat kan ook een lunchoptie zijn natuurlijk.


Mogen we onze eigen etenswaar en drank gebruiken?
Op je eigen kamer of in de gîtes (met eigen keuken en koelkast, zitje en balkon) kan dat natuurlijk altijd. Bij ons is het mogelijk om allerhande drankjes en versnaperingen te verkrijgen, tegen schappelijke prijzen. Maar als je zelf eens een keer een bijzondere fles wijn hebt gekocht, of je drinkt bijvoorbeeld graag whisky (we verkopen geen sterke drank), dan is het prima om daar lekker van te genieten. Maar het is bijvoorbeeld niet de bedoeling om je eigen fles wijn mee te nemen bij de table d'hôtes.
Op alle kamers staat een waterkoker om zelf koffie en thee te maken. Wil je een espresso, koffie of cappuccino uit onze espressomachine, dan kun je die bij ons bestellen. In de gîtes doe je lekker helemaal waar je zelf zin in hebt.

Zijn er in het dorp ook restaurants en winkels? 
In Riols zit er een (goede) bakker en een doe-het-zelf zaak (Brico). Sinds eind 2023 is er een bloemist en slagerij bij gekomen. In het pand van de slager zit ook een kleine bierbrouwerij met een terras. In Saint-Pons (4 km verderop) zitten twee supermarkten en andere winkels. Er is daar ook een aantal restaurantjes te vinden, een benzinepomp en een geldautomaat. Je kan hier op dinsdag naar de bakker, als onze bakker in Riols een vrije dag heeft.

Wat zijn de voorzieningen als we met de fiets komen?
Fietsers zijn van harte welkom. Niets fijner om na een fietstocht lekker te relaxen op een bedje bij het zwembad. De fietsen kunnen achter het huis (uit het zicht) of in de garage worden gestald. Wie een elektrische fiets heeft kan de batterij opladen. We zijn aangesloten bij Accueil Vélo.
Meer weten?
Heb je nog meer vragen, neem dan contact met ons op via info@cerisaie.nl, of neem telefonisch contact met ons op.

Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag.

Gepubliceerd 26-12-2022 / Copyright © La Cerisaie